De krachtpatser onder de wol

weldraad

Het assortiment van Weldraad zit vol met bijzondere materialen. Denk bijvoorbeeld aan de diervriendelijke tussah zijde, de engelachtig zachte alpaca of het pakucho katoen met zijn rijke verleden. Deze week belichten we nog zo’n bijzonder garen: de met ramie versterkte woldraad.

Ramie is een van nature in oostelijk Azië voorkomende plant uit de brandnetelfamilie. Uit de stengel van de plant werden al eeuwen lang vezels gewonnen die gebruikt worden voor de productie van een hele sterke draad. In combinatie met wol levert ramie dan ook een prachtig garen op, dat niet alleen heel goed bestand is tegen slijtage, maar ook nog eens goed vorm houdt. Ideaal dus om veel te dragen kleding en accessoires van te maken, zoals truien en sjaals!

De wol met ramie is behalve in de winkel ook verkrijgbaar in de webshop.

View original post

Advertisements

About Red Point Tailor

My name is Beata, under the label Red Point Tailor I design and create unique and elegant jewellery inspired by the simplicity of the Art Deco period. My goal is to make women feel elegant, smart, feminine… and utterly fabulous! Haute Couture is my passion. In my free time I read books, make own garments or sail together with my husband.
This entry was posted in RPT Sewing Projects. Bookmark the permalink.